EverBuild Nutrition omega - 3 (90 kapsula)

1.770,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

EverBuild Nutrition omega - 3 (90 kapsula)

Riblje ulje predstavlja veoma dobar izvor dugočlanih polinezasićenih masnih kiselina Omega-3 tipa, koje se i izoluju iz ribljeg ulja.

Omega-3 polinezasićene masne kiseline su masne kiseline koje sadrže više od jedne dvostruke veze u svojoj hemijskoj strukturi, a broj „3“ označava položaj prve dvostruke veze u lancu.

Dve najčešće proučavane i najčešće izolovane masne kiseline su EPA (eikozapentaenska kiselina) I DHA (dokozaheksaenska kiselina). EPA i DHA pomažu pravilnom funkcionisanju mozga i nervnog sistema, imunološkog i kardiovaskularnog sistema. Dovoljne količine EPA i DHA u organizmu smanjuje hroničnu upalu i štite srce.

DHA je jedna od osnovnih komponenti fosfolipida ćelijske membrane, pogotovo u mozgu i retini. Neophodna je za optimalan razvoj mozga i vida. DHA je najzastupljenijaomega-3 masna kiselina u ljudskom mleku.

EPA predstavlja prekursor prostaglandina, leukotriena i tromboksana, jedinjenja koja se sintetišu u organizmu i imaju brojne fiziološke funkcije.

Korisni efekti upotrebe Omega-3 masnih kiselina:

- Pozitivan efekat na zdravlje srca

- Smanjenje nivoa triglicerida

- Regulisanje holesterola

- Snižavanje visokog krvnog pritiska

- Sprečavanje nakupljanja plaka

- Sprečavanje nastajanja krvnih ugrušaka

Jedna od najpoznatijih prednosti omega-3 je način na koji pozitivno utiču na faktore rizika povezane sa srčanim oboljenjima.
Omega-3 deluje na nekoliko načina u srcu. Čini se da sprečavaju nepravilan rad srca, smanjuju masne naslage unutar zidova arterija, smanjuju zgrušavanje krvi, smanjuju trigliceride (mast u krvi), povećavaju HDL (dobar holesterol) i smanjuju upalu.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u kapsulama sa omega-3 masnim kiselinama. Eikozapentaenska i dokozaheksaenska kiselina (EPA/ DHA) doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA.

Način upotrebe: popiti 1 kapsulu, jednom do tri puta dnevno, uz obrok.

Sastojci: prirodno riblje ulje (inćun, skuša, sardina); kapsula: želatin; stabilizator: glicerol; voda.

Aktivni sastojci

U 1 dozi (1 kapsula)

%NRV*

Riblje ulje

-od toga EPA (eikozapentaenska kiselina)

DHA (dokozaheksaenska kiselina)

1000 mg

180 mg

120 mg

**

**

**

*NRV=nutritivna referentna vrednost **= NRV nije ustanovljena

Informacije o alergenima: Sadrži ribu (inćun, skuša, sardina). Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mleko, jaja, pšenica i soja.

Upozorenje: Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju neku terapiju treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe proizvoda. U slučaju pojave nekih neželjenih efekata prekinite upotrebu proizvoda i konsultujte lekara. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: EverBuild Nutrition

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: Bugarska

Tačan podatak o uvozniku je naveden na deklaraciji na proizvodu.